Hi! Ik ben Manon

Klein ontwerpertje

Vraag mij wat ik vroeger als klein meisje wilde worden en ik antwoord meteen met: ontwerper of rechercheur.

Ik vond het als kind heerlijk om de kleur en inrichting van mijn kamer te bepalen en om de zoveel tijd moest dan ook alles anders (dat is overigens nog niet veranderd).
Ik 
had ook mijn eigen “studio”. Dit was een plekje waar ik lekker kon knutselen en mooie cadeautjes kon maken. Heerlijk vond ik dat! Mijn ouders hebben nog steeds mijn “designs” aan de muur hangen.

Grote Manon

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder, ben ik getrouwd met Michiel en hebben we samen een dochtertje.

En nee, ik ben geen rechercheur geworden. Wel mag ik met heel veel trots zeggen dat ik een grafisch ontwerper ben!
Ik ben heel creatief, 
gek op kleur en sterke contrasten en hou onwijs van letterpress (dat is dat dikke, zachte papier met een zicht- en voelbare in-/afdruk) in combinatie met een metallic foliedruk. Dit is dan ook precies waar mijn werk als grafisch vormgever aan te herkennen is.

Drukwerk op luxe papiersoorten en bijzondere druktechnieken zijn twee dingen waar ik ontzettend blij van word!

Drukwerk binnen krijgen is voor mij echt een cadeautje. Wanneer ik de grafische vormgeving voor een klant heb gedaan, gaat het naar de drukker. Zodra het drukwerk bij mij binnenkomt, ben ik zelf misschien nog wel blijer dan mijn klant.

Waarom ik je snap

Ik ben zelf met de liefde van mijn leven in het huwelijksbootje gestapt, moeder van het allermooiste wat mij ooit is overkomen én de trotse eigenaresse van mijn eigen onderneming. Als geen ander weet ik dan ook hoeveel positieve impact deze drie gebeurtenissen hebben op een mensenleven en hoeveel liefde daar tegelijkertijd mee gepaard gaat.

Met Cotton & Lace richt ik mij als grafisch ontwerper daarom niet voor niets op juist die drie bijzondere momenten in het leven.

Cotton & Lace – de naam

Ben je benieuwd naar waar de naam Cotton & Lace vandaan komt?
Het is eigenlijk heel simpel: Cotton & Lace betekent Katoen & Kant. Als je er over nadenkt lijkt de verklaring voor de hand liggend: een baby “swaddle” je (swaddle betekent inbakeren) in een katoenen doek en kant vind je vaak terug op een trouwjurk. Buiten dat is katoen een zachte, maar toch 
enigszins ruwe stof en is kant juist erg verfijnd en delicaat. Dit is wéér zo’n contrast waar ik gek op ben.

Dreams do come true

Ik heb de laatste jaren veel te weinig met mijn opleiding tot grafisch vormgever kunnen doen.
Dankzij Cotton & Lace heb ik van mijn passie eindelijk mijn werk kunnen maken. Ik ontwerp mooie dingen waarmee ik andere mensen blij maak en dat 
maakt het plaatje voor mij compleet. Naast heel veel plezier, haal ik er ook heel veel energie uit en dat is iets wat ik graag wil doorgeven aan anderen.

Ik ben gek op liefde. Of dat nou liefde tussen 2 mensen is, liefde die zich vermenigvuldigt of de liefde van een ondernemer voor zijn/haar bedrijf:
I love it!

Het totaalplaatje moet kloppen en om die reden worden mijn ontwerpen met liefde gemaakt. Het is de bedoeling dat je dat voelt wanneer je het ziet en dat probeer ik te bereiken door een gevoel van luxe uit te stralen op een kalme, frisse manier. Al mijn producten pak ik bijvoorbeeld in kraftpapier in met daarop mijn logo in goudfolie. Als klant mag je ook, buiten een goede service, altijd nét een beetje meer verwachten van mij. Bestel je bijvoorbeeld geboorte- of trouwkaarten? Dan krijg je daar een luxe bewaardoos bij voor de felicitaties.

Zoek jij een grafisch ontwerper die ervoor zorgt dat de grafische vormgeving van jouw kaartje(s) precies is zoals jij het voor ogen had en misschien zelfs wel mooier? Zoek jij iemand die net dat beetje extra voor je doet? Dan ben ik degene die je zoekt. Neem gerust contact met mij op, want ik kan niet wachten om voor jou aan de slag te gaan!

-X- Manon